luni, 28 februarie 2011

Al 3-lea Atelier de Origami

Buna dimineata tuturor!

E duminica, e soare dar e frig afara. Sper ca in sufletele celor ce imi viziteaza paginile este caldura multa.
Astazi, 6 Martie, ora 18:30 mi-am propus sa provoc Taticii si copiii aflati in trecere prin Diverta Plaza Mall Bucuresti, sa faca alaturi de mine o floare, o felicitare pentru minunatele mamici si sotii pe care oricum le rasfata in fiecare zi, dar acum in luna Martie mai mult ca oricand!

In incercarile mele de a reduce starea de neliniste, de stres si plictiseala am gasit aceasta ocupatie ca fiind dopul care scos din locul lui, face sa se scurga din noi toate relele si nelinistile, lasandu-ne goi, gata de a primi numai energie pozitiva, relaxare si de ce nu invataturi noi.

A impaturi hartie nu este o ocupatie neproductiva, cum ar spune unii ca "tai frunze la caini", ci una perfect potrivita pentru a petrece timpul util si placut deopatriva.
Ce poate fi mai minunat decat atunci cand copilul sta alaturi de tine intr-un univers in care amandoi aveti aceasti varsta? Varsta copilariei, pe care poate unii dintre noi am ratat-o din cauze numai de partintii nostri stiute.

La primele 2 ateliere am reusit in parte sa realizez acest lucru. De a tine uniti Copiii si Parintii timp de 1-2 ore in care sa ne jucam de-a creatorii de flori sau pasari , in care nimeni nu isi mai aduce aminte ca il doare piciorul, capul, sau sufletul si care plini de energie creatoare au dat nastere unor flori superbe, si cocori cu aripi in zbor...
E drept ca mai sunt si parinti care, fie ca nu pot fie ca nu vor, au stat deoparte in timp ce copiii exaltau de energie si bucurie ca vor fi creatori de flori din hartie. Pacat, dar asta e, nimeni nu e perfect.
Poate ca in timp vor realiza cat de frumos este sa te joci cu copilul tau si sa il vezi cat de fericit este ca stie mai multe decat tine si te invata el pe tine cum sa faci o floare. Se simt atat de importanti!
Asta uitam noi uneori, prinsi in iuresul nebun al activitatilor zilnice, pe care din lipsa de timp ne infuriem ca nu le putem termina si cand cel mic spune:
 "mami, (tati) uita-te putin la mine!"
 spunem si regretam mai apoi
 "nu pot acum, am treaba!"

Va astept cu mic cu mare, sa facem o surpriza placuta lor, mamelor, fetelor,  iubitelor si bunicelor, ca doar vine 8 Martie!


Si pentru ca e 8 martie, azi, sa vedeti ce s-a lucrat la atelier, nu?!

Sa incepem?
Daaaa!

Start!


**********************************************************************************
Atelierul din 26 februarie a adunat in jurul mesei mamici si copii care au aflat cat de greu dar minunat deopotriva este sa faci un COCOR de Hartie.

Desfasurat in cadrul Targului pentru parinti si copii, acest atelier a adunat in jurul meu copii si parinti dornici sa invete cum se face un cocor de hartie. 
Inainte de a ne apuca de impaturit hartia am spus 2 povesti:
Legenda florii de crin si
Legenda lui Sadako si cei 1000 de Cocori.

Copii au fost facinati de povesti si la sfarsitul lor s-au apucat cu nerabdare sa faca cocorul de hartie. Unii  mai stangaci, altii cu indarjire, mai pe dos, mai pe fata, au reusit cu greu dar cu placere sa termine ajutati de mine COCORII. a fost minunat sa vezi cum prichindei si mamicute se intreceau care mai de care sa faca cel mai frumos COCOR.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania Copiilor - Festivalul Copiilor-Conil Fest 2018

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt alaturi de prietenii mei de la Asociatia Conil cu ateliere de Florigami. Noutatea de la aceasta e...