miercuri, 7 septembrie 2011

Incercarea de a supravietui prin arta, o UTOPIE?   
ORIGAMI intre arta si nimic

Se pare ca provocarea mea de a folosi hartia in alt mod decat ca ambalaj si ciorne pentru scrieri reusite sau nu, a starnit doar curiozitatea de a vedea ce este si atat.
Nu sunt dezamagita, fac doar o constatare, trista e adevarat dar, nu ma face sa ma dau batuta. Nimeni, dar absolut nimeni nu este interesat de a face ceva cu timpul liber, altceva decat sa mearga la gratar, sa mearga la cafenea, sa umble prin mall-uri si sa comenteze ce zic unii si altii pe la posturile de televiziune.
A face arta, a invata sa folosesti cu inspiratie si imaginatie si poate cu inteligenta o bucatica de hartie nu este ceva sa mai placa romanului. Nici sa invete nu-i mai place, dovada rezultatele scolare din toate formele de invatamant: prescolar, primar, gimanzial, preuniversitar si universitar. Am enumerat tot?? nu mai stiu care e schema corecta, cand terminam eu liceul era altfel decat acum...
   Navigarea pe internet se rezuma la citirea tabloidelor, vizionarea filmelor deocheate, socializarea pe "n" site-uri de gen, abordarea de false identitati din disperarea de a fi ceea ce unii isi doresc in real si nu pot atinge decat in virtual...
Bat campii, stiu, dar nu inseamna ca nu e adevarat ceea ce spun.

Am cancer! E o realitate dureroasa. Am dobandit pe linga cancer, in urma tratamentelor dure la care am fost supusa timp de 1 an si jumatate, o neuropatie de cauza inca necunoscuta in ciuda investigatiilor de specialitate facute..
Am pierdut simtul tactil aproape de jumatate, am pierdut coordonarea miscarilor de picioare mai mult de 40%, merg in reluare, ma misc greu, scap din maini de peste 10 ori un lucru pina reusesc sa il prind cum trebuie si sa il pun la locul lui.
SI CE DACA! incerc, incerc, incerc si reusesc intr-un final cu mult efort dar cu dorinta multa, sa fac ceea ce mi-am propus.

Refuzata la angajare acum 3 ani, pe motiv ca am copil mic, am decis sa fac ceva care sa ma ajute sa nu mor de foame. Incet, incet am scos capul in lume fara sa imi fie rusine ca nu am par pe cap, mindra ca am ceva in cap!
La ce mi-a folosit?!
La nimic! toata lumea e draguta si admira darzenia mea, dar aproape nimeni nu pricepe ca ceea ce fac este o modalitate de a-mi castiga painea cea de toate zilele.
Nu cersesc donatii in conturi pentru ca nu am bani de medicamente, nu cer de pomana bani pentru a-mi reconstrui sanul mutilat in urma cancerului.
IL ROG PE DUMNEZEU sa imi dea voie sa traiesc atat incat sa imi vad copilul cel mic la scoala, nepotii de la fata cea mare si poate un banut din ceea ce fac si multi admira dar nimeni nu cumpara, pentru a putea sa imi cumpar medicamente, jucarii copiluiui si mancare.
  Am inceput sa adun si sa pun laolalta povesti si modele origami de prin toata lumea.
Am creat un univers de povesti si magie intr-o bucata de hartie, caut acum unde sa tiparesc ceea ce am adunat, apoi sa conving parinti si educatori si formatori si tineri si adulti si bunici  ca e frumos faci din nimic ceva maret, sa asculti o poveste si sa manuiesti o bucata de hartie si la finalul povestii sa realizazi ca ceea ce tii in maini e iesit parca din acea poveste!

VISEZ PREA MULT???Pentru cei curajosi si isteti o noua provocare. Cursurile de Florigami si Quilling din parcuri sunt acum si on-line, doar ca nu pe de-antregul. Ca sa poata fi finalizate trebuie sa va inscrieti cla cursuri si primiti pe e-mail continuarea. Click aici ===>> pentru primul curs 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania Copiilor - Festivalul Copiilor-Conil Fest 2018

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt alaturi de prietenii mei de la Asociatia Conil cu ateliere de Florigami. Noutatea de la aceasta e...