joi, 15 septembrie 2011

te uita cum trece septembrie....

Ma uit dimineata pe fereastra pe la ora 6 si ma intreb: e vara sau e toamna? Cu ce ma imbrac sa plec de-acasa?
Este incredibil sa vezi ca in miez de septembrie e canicula!
Si eu ce am de facut?

Am de alergat cu sufletul la gura intre un minister si o comisie de evaluare a gradului de hadicap, care sa ma faca sa ma simt "ATAT DE SANATOASA" incat ce TUPEU PE CAPUL MEU SA CER SA MI SE ACORDE DREPTURI DE OM BOLNAV!!!!!!!!!!

O lege din nush ce an ca nu ma pricep, ordinul 726 imi dadea dreptul sa ma consider bolnava grav, acum NU! de ce? pentru ca deshteptu' de Nicolaescu, ministru la un anumit timp a semnat o LEGE TAMPITA care anuleaza 726 cu ordinul  762/1997/2002 etc... care ma incadreaza pe mine la CEI CARE  NU AU NEVOIE DE DREPTURI au nevoie doar de BANI PENTRU INMORMANTARE! si aia din partea familiei ca nu statul ti-ii da!

Comisiile acorda certificate pe baza acestei LEGI dupa ureche as spune eu. Comisia de la sectorul 6 nici macar nu m-a vazut la fata! A frunzarit doar, actele pe care medicii mi le-au eliberat in cursul anului 2011. Pe baza lor, Comisia a decis ca INCA NU SUNT SUFICIENT DE BOLNAVA incat sa ma incadrez la alta catergorie de handicap decat cea veche, chiar daca eu mi-am pierdut 40% din mobilitate, am probleme neurologice care mi-ar da dreptul sa primesc ceva din partea STATULUI ROMAN! eu nu sunt cetatean roman?! Eu zic ca da! ei zic ca NU! din ceea ce fac ei pentru mine, mai bine zis din ceea ce nu fac!

Asa "SANATOASA" cum sunt, Sunt dispusa sa MOR CU EI DE GAT! Ma voi lupta pina la ultima suflare pentru dreptul meu la o viata pe cat posibil de normala in conditiile unui CANCER AGRESIV care nu raspunde la tratamentele hormonale!

Pentru cei care citesc aceste randuri si au cat de cat habar de legislatia in ceea ce priveste protectia bolnavului in conditiile prezentate, sau cunosc pe cineva care sa ma ajute sa razbesc in hatisul legislativ si nesimtirea si indolenta reprezentantilor legali ai ministerelor implicate: al Muncii si al Sanatatii, va rog din suflet sa MA AJUTATI!

Multumesc anticipat.

Pina atunci stau cuminte si fac ceea ce stiu eu mai bine, invat copiii sa faca lucruri frumoase din hartie si eu sa fac arta sin hartie lut si fimo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania Copiilor - Festivalul Copiilor-Conil Fest 2018

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt alaturi de prietenii mei de la Asociatia Conil cu ateliere de Florigami. Noutatea de la aceasta e...