duminică, 9 octombrie 2011

Ieri in PARCUL COPIILORIeri in Parcul Copiilor de langa Palatul Copiilor am avut activitate de promovare a activitatilor pentru copii in gradinite si after school impreuna cu gradinita Sarah Kindergarten. Foarte frumos parcul, plin de copii si parinti, bunici, dar si de o mare de tineri veniti sa doboare recordul la dans salsa sincron pentru cartea recordurilor.
Superb dar, Eu si colegii mei am nimerit cu cortul chiar langa Boxele DJ-ului si am avut dureri de cap.
Copii au venit cu mic cu mare sa vada ce se petrece la cortul gradinitei unde Alba ca Zpada, spiridusul si noi toti faceam lumea pocvestilor sa prinda viata.
Mirela picta copiii pe fata, transformandu-i in personaje de poveste, eu stateam cuminte pe un scaunel la masuta de lucru, asteptand sa vina copii sa spuna poezii si sa invete cum sa faca o floare de hartie.
Minunat, ati spune, pacat ca parintii nu au inteles mesajul nostru de a face copii sa participe la actiuni artistice de a modela ceva din hartie de a aseza un puzzle pe placa si au preferat sa faca coada la pictat pe fata, unde nu ca nu e frumos si atragator dar nu este ceea ce ne dorim noi pentru copii nostri. Eu pentru al meu cel putin...
Ce invataminte am tras eu din acest lucru?
Am invatat ca traim intr-o lume in care daca e gratis toata lumea se inghesuie. 
Pentru a fi pictat pe fata nu trebuiau sa faca nimic, nici copiii nici parintii.
Pentru a primi o floare de hartie facuta pe loc pentru a vedea magia transformarii unei bucati de hartie, Copiii si parintii lor trebuiau sa spuna macar o poezie pentru a primi floarea.
Rezultatul:
Coada mare la pictare, putini curajosi sa spuna poezii.


Sita s-a cernut.
aproape 40 -50 copii stateau nerabdatori sa fie pictati pe fata
abia 20 - 30 care sa spuna poezii.


Eu imi propun sa schimb procentul si vreau sa fac atat parintii cat si copiii sa inteleaga frumosul din arta prin al face, nu al primi.


Haideti impreuna, cu mic cu mare sa facem o incercare in acest sens, venind la sfarsitul saptamanii viitoare, mai exact 14-15-16 Octombrie intre orele 11:00 si 17:00 la Muzeul taranului Roman si sa facem impreuna o lebada Golden Venture.
Fiecare participant trebuie sa invete sa faca triunghiurile modul pentru lebada si sa faca minim 30 - 50 de module.
Am nevoie de minim 10 curajosi si sarguinciosi care sa participe la provocare. Cu cat sunt mai multe module gata cu atat Lebada va fi mai frumoasa.
Lebada astfel obtinuta va fi pusa la vanzare si cu banii obtinuti vom cumpara hartie si culori pentru copiii care participa la cursurile de origami.


Taxa de participare la concurs este de 5 RON. Inscrierile se fac pe loc la standul Florigami - Povesti si magie intr-o bucata de hartie.


Va astept cu drag sa veniti cu mic cu mare sa facem imperuna  o magie cu o bucata de hartie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania Copiilor - Festivalul Copiilor-Conil Fest 2018

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt alaturi de prietenii mei de la Asociatia Conil cu ateliere de Florigami. Noutatea de la aceasta e...