luni, 17 octombrie 2011

Intrebari si raspunsuri RETORICE

Ceva ciudat mi s-a intamplat de vreo 2 saptamani incoace.
Credeam ca sunt pe drumul cel bun, dar poate ca m-am inselat. 


î   - Cu ce oare pot sa aseman ceea ce mi se intampla? 
R - Cu ceea ce Dumnezeu vrea sa mi se intample!


î - Cum pot sa ma dezvat de a-mi pune sufletul pe tava oricui?
R - Lasand-ul acasa cand plec in oras!


î - Cum pot invinge sistemul valorilor comerciale in favoarea valorilor umane?
R - Nu pot!


Sunt 3 intrebari retorice si raspunsurile mele la ele. Daca cineva mai are si alte raspunsuri, astept cu drag sa le aflu.


Ce pot sa fac atunci cand din dorinta de a creea ceva placut ma lovesc de indifernenta celor ce nu cunosc lumea altfel decat prin ochii orbi ai banului?
Nimic. Ma retrag la loc inbanca mea, studiind mai departe carti despre minumea de a face din hartie multe lucruri dragute, utile, distractive.
AM terminat de scris  primul modul , m-am apucat sarguincios de al doilea. Sunt un amalgam de povesti si figurine care zic eu va prinde la copii.


Copiii, ce suflete minunate! Ei sunt singurii care nu mi-au inselat asteptarile si nici nu mi-au cerut imposibilul!
In lumea lor ma simt cel mai bine. Ei nu stiu sa minta, au inocenta si limpezimea lucrurilor bine facute, chiar daca uneori le place sa preia controlul, sa domine jocul si sa faca pe adultii. o fac din dorinta de a se face remarcati.


Sambata, 15 Octombrie, 


- o fetita scumpa si dulce, pe numele ei ANA, a facut un gest pe care nu pot sa il descriu in cuvinte, lacrimile mi se innoada in barbie. - Mi-a sarutat mana - 
Am plans in sufletul meu. Nu ea trebuia sa imi sarute mana. EU TREBUIA! Si am facut-o/ Are 12 ani, are sindromul Down si are o inteligenta sclipitoare. Si-a dorit foarte mult ea si mama ei sa faca cursuri FLORIGAMI cu mine.
SUNT ONORATA sa ii fiu profesoara. Dar si ea imi este profesoara la randul ei. De la ea voi invata sa ascult ingerii!


- Un baiat la fel de dulce pe numele lui Dorel, dar ii place sa ii spunem DODO, timid s-a apropiat de mine si mi-a sopiti "stiti, eu sunt bolnav de epilepsie".
Nu, i-am raspuns eu, nu esti bolnav! ai doar o mica problema de sanatate, atata tot. Fii relaxat si impreuna vom pasi in lumea hartiei si vom invata unul de la celalalt.


Centrul de Excelenta Conil aduna in jurul lui copii cu multe talente descoperite sau nedescoperite inca! Este un exemplu pentru cei ce vor sa faca ceva pentru copiii care sunt mai putin norocosi.


Stau si ma intreb cine este oare indreptatit sa faca o departajare:
E sanatos
E cu handicap
E sarac
E bogat


Va spun eu, in mod normal NIMENI. TOTI SUNT COPII!
Pentru mine toti copiii sunt la fel: COPIII!
M-am dedicat lor de acum 8 luni si o voi face in continuare atat cat sanatatea imi va permite.
Va astept cu drag sa veniti la cursurile mele pentru copii cu dizabilitati din cadrul centrului CONIL din Dr. Staicovici, sambata incepand cu ora 11:30. Cursurile FLORIGAMI pentru copii cu nevoi speciale sunt gratuite!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania Copiilor - Festivalul Copiilor-Conil Fest 2018

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt alaturi de prietenii mei de la Asociatia Conil cu ateliere de Florigami. Noutatea de la aceasta e...