miercuri, 5 octombrie 2011

Soare de Octombrie

Pe marginea drumului e adunata o gramada de frunze uscate. Vantul le spulbera iar, o fata cu matura le aduna la loc. De cand face asta? poate de 5 minute, poate de 1 ora. Cert e ca nu se da batuta. Va face asta pina cand va veni baiatul cu tomberonul si farasul la ea. Era putin mai incolo.
Ce invatamant am luat eu din asta?
Ca nu trebuie sa abandonez o idee odata ce mi-am propus sa o duc la capat.
Jobul fetei era sa curete strada de frunze uscate.
Jobul meu este sa fac copiii sa fie mai isteti, mai cuminti si mai descurcareti si asta doar jucandu-ma cu ei cu ajutorul unei bucatele de hartie pe care ma incapatanez sa ii dau forma pe care copiii o doresc.
Un copil m-a intrebat:
"- Miss, pot face un laptop de hartie?"
- Desigur ca poti face dragul meu, dar unul de decor, nu poate fi functional pentru ca nu are baterie...
Copiilor nu le sta nimic in cale, atunci cand vor ceva, fac tot ce le sta in putinta sa obtina. Noi cei mari ar trebui sa luam exemplu de la ei. Sunt atat de cerebrali in inocenta lor!
Voi incerca sa ma pun la mintea lor si sper sa imi reuseasca fara a-mi anula latura adulta. Trebuie sa o pastrez pentru a convinge parintii ca nu este o copilarie sa fii copil linga copilul tau si nici ridicol sa te asezi " in patru labe" si sa te joci de-a calul si calaretul...

Copiii sunt oglinda sufletului nostru pentru ca ei sunt lumina ochilor nostrii si se spune ca , daca vrei sa cunosti un om uita-te in ochii lui.
Ochii sunt oglinda sufletului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania Copiilor - Festivalul Copiilor-Conil Fest 2018

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt alaturi de prietenii mei de la Asociatia Conil cu ateliere de Florigami. Noutatea de la aceasta e...