Ateliere de Halloween la Terra Park


"Jack O’Lanterns este numele dovleacului care lumineaza casele in noaptea de Halloween.Originea sa este relatata de o poveste irlandeza, despre un barbat numit “Zgircitul Jack “.Acesta a baut cu Diavolul si, cum nu vroia sa plateasca pentru bautura, l-a convins sa se transforme intr-o moneda de aur pentru a putea plati. Dar Jack a pastrat moneda si a pus-o intr-un buzunar alaturi de o moneda de argint, care facea imposibil ca Diavolul sa isi revina la starea initiala.Jack l-a eliberat, in cele din urma, pe Diavol, cu promisiunea ca acesta sa nu il deranjeze timp de un an, iar in cazul in care va muri, sa nu ii revendice sufletul. In anul urmator, Jack l-a ademenit pe Diavol si l-a rugat sa se urce intr-un copac pentru a-i aduce un mar. Intre timp, Jack a scrijelit pe scoarta copacului semnul crucii si Diavolul nu a coborit din copac pana nu i-a promis ca nu il va deranja timp de zece ani.La scurt timp, Jack a murit iar Dumnezeu nu l-a primit in Rai. Nici Diavolul, asa cum s-au inteles, nu l-a primit in Iad nerevendicandu-i sufletul si trimitandu-l afara, in noapte, doar cu un carbune aprins care sa ii lumineze drumul. Jack a pus carbunele intr-un nap si, de atunci, calatoreste pe Pamint.O data ajunsi in America, irlandezii au adus cu ei obiceiul de a face napi luminosi si de a-I pune in geam, pentru a speria spiritele mortilor si pe cel al lui Jack. Aici au descoperit dovleacul, perfect pentru a-l transforma in “Jack O'Lanterns”.


Pornind de la aceasta legenda, Dovleacul si obiceiurile au luat inapoi drumul Oceanului si a venit in Europa, ajungand si la noi. Celebram Halloweenul in spirit neaos romanesc dar si cu influente occidentale si americane.
Eu ca sa fiu mai cu mot decat multi altii am gasit de cuviinta sa ma apuc sa fac dovleci si lilieci si pisici negre si cate si mai cate din hartie.
Atelierele de Florigami - Halloween va asteapta cu portile larg deschise in incinta Terra Park din Bdul. Timisoara incepand de Vineri 26 Octombrie, ca o avant-premiera la ce va sa fie pe 31 Octombrie. Ne pregatim serios cu multe maturi pentru vrajitoare, cu putina sare pentru pisici negre, cu cate si mai cate. Toate doar AICI la Atelierele Origami de Halloween la Terra Park.
Ingredientele principale vor fi: Hartia, lipiciul, sclipiciul, foarfeca si manutele noastre. Miscam degetelele si batem palmutele, Abracadabra si gata! Dovleacul Origami este GATA!

Toate atelierele Origami se vor desfasura pe parcursul a 3 zile de Week-end prelungit:


Sedintele de face painting sunt foarte atractive:

Alaturi de alte distractii tematice, toate intr-un singur  loc       TERRA PARK
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

martisoare handmade

primii ghiocei

Realizarea de obiecte de decor din hartie - tehnica Origami