joi, 4 octombrie 2012

o seara Japoneza

La ora 19 alergam nerabdatoare sa prind un loc in cafeneaua Verona in gradina Carturesti. De ce oare?
Era un eveniment deosebit pentru mine, o seara cu celebrarea unor traditii japoneze , anuntate pe site-ul metropotam

Ajunsa acolo cu 10 minute peste ora anuntata, m-am vazut intr-o multime de oameni nerabdatori sa inceapa spectacolul mult anuntat. Fericita caut din ochi masa unde se imparutreste hartia, ma uit odata, ma uit de doua ori... Mai dar chiar nu e nimeni???
Multe mese "ocupate" cu vaze umplute cu hartie pe care scrie Rezervat, putine bancute libere de jur imprejurul scenei.
Gasesc intr-un final doi baieti simpatici care se chinuiau sa indoaie o bucata de hartie. Ma asez cuminte si vreau sa ma invete si pe mine ceva.... Surpriza, era atat de multa lumina in jur ca nu vedeam nici degetul de la mana, dara-mi-te hartia pe masa. dupa 15 minute, adica pe la 19:30 au sters-o, ca stateau in berceni s e deh, departe.... Am ramas eu.  O familie cu doua fetize nascute in japonia s-au aratat interesate de ceea e se petrece pe linga maestrul in caligrafie japoneza. Pe scena incepe ceremonia ceaiului, apoi se imbraca o fata cu un chimono, prezentatorul e plin de verva, anunta tobele traditionale, reclama la cursurile lui nenea profesorul...
Despre Origami?? NIMICCCCCC. Stupoare, de ce oare???? 
Pret de 2 ceasuri am stat cuminte pe bancuta inconjurata de 3 fetite dulci, doua nascute in japonia si una de pe la noi, bineinteles Rares nelipsit, Andi si Carmen. Cam astia am fost Origamistii lui peste prajit.

Un gust dulce acrisor pe buze imi ramane, dupa ce vad ca nu suntem bagati in seama de organizatorii evenimentului.
Pentru mine personal a fost o reusita, mi-am facut noi prieteni, fetele dragute mi-au cantat in engleza un cantecel, cateva Domnisoare mi-au admirat sirguinta si carticelele in care am adunat cateva diagrame ... Poate vor veni si la cursurile mele, ce mai! eu ma declar fericita ca, inca odata, am demonstrat ca origami este pentru mine o ARTA SUBLIMA si nu are bariere lingvistice si sociale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania Copiilor - Festivalul Copiilor-Conil Fest 2018

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt alaturi de prietenii mei de la Asociatia Conil cu ateliere de Florigami. Noutatea de la aceasta e...