luni, 8 octombrie 2012

povestea unui cadou- din nr. 3 al Povestilor si magiei intr-o bucata de hartiePentru unul din modelele origami din Modulul 3 al Povestilor si magiei intr-o bucata de hartie a trebuit sa ma apuc de scris o poveste, sper sa placa

Odata demult, cand copiii aveau jucarii din calti de lina si frunze de papusoi, traia o fetita si bunica ei.
Aveau o casuta mica din chirpici cu acoperis de paie si o curte mica cu cateva pasari in ea.
Fetita era tare frumoasa si cuminte si bunica era mandra de nepoata ei.
Tot satul stia de Maria nepoata bunicii cat de talentata era. La sezatori era prima care incepea lucrul si de fiecare data inventa cate ceva. Se apropia ziua bunicii si cadoul pe care il pregatise zile intregi era gata. Mai avea insa ceva de facut si nu stia cum sa se descurce. Bani nu mai avea decat pentru o bucata de hartie pe care sa o foloseasca sa lege cadoul cu ea. Dar Maria nu era multumita cu asta, vroia ceva deosebit pentru bunica ei pe care o iubea atat de mult.
A mers in sat la magazinul cu de toate si a intrebat pe vanzator ce ii poate da de 2 banuti cat mai avea, sa poata aseza cadoul bunicii.
Vanzatorul ridica din umeri, nu putea sa ii dea dacat o coala de hartie cu floricele pe ea.
Maria lua bucatica de hartie si cu grija se indrepta catre casa,  sa nu o surprinda bunica...
Avea de lucru, trebuia sa inventeze repede ceva care sa fie numai bun sa puna cadoul in ea.
A inceput cu manutele sa indoaie hartia si pe fata si pe dos, sa faca o cuta, doua, sa inchida si sa deshida, a sucit si rasucit hartia pina cand, la final a exclamat:
- O doamne ce am facut!
Era o minune de cutie, frumos conturata cu floricelele bine asezate la locul lor pe margini si pe capac. Era minunata!
Fericita, Maria se furisa in casa, lua de sub perna siragul de margele facut din boabe de fasole si porumb asortate cu simburi de cirese si il aseza cu grija in cutie.
Bunica invirtea cu facaletul in ceaunul cu apa, pregatind mamaliga, aburii umpleau camaruta mica, mirosea a fiertura de cartofi cu cimbru si a gogosi. Simti suflarea calda a Mariei si se intoarse cu un zambet cald pe buze.
- La multi ani bunica draga, spuse Maria si se arunca in bratele bunicii.
Uite am ceva pentru tine, nu e prea mult dar e facut din suflet si cu multa dragoste. Se asorteaza cu parul si ochii tai, bunico...

Cu lacrimi in ochi, bunica isi lua nepoata in brate si ii multumi.

Atunci cand esti sarac, cadoul cel mai de pret sunt sarutarile si imbratisarile celor dragi. Bunica avea mai mult, avea si siragul de margele.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania Copiilor - Festivalul Copiilor-Conil Fest 2018

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt alaturi de prietenii mei de la Asociatia Conil cu ateliere de Florigami. Noutatea de la aceasta e...