duminică, 28 octombrie 2012

Sfarsit de Octombrie

         Este ora 8 si 30 de minute dupa ora noua. M-am trezit buimaca de somn, speriata ca am dormit prea mult , intr-un ropot molcom de ploaie de toamna.
Nu plouase de mult, acum ploua. Tocmai azi cand ne gandeam sa mergem la Circ, undeva departe in coltul celalat al Bucurestiului.
Zana Oglinjoara ne asteapta, din pacate ploaia nu ne lasa sa iesim din casa.
Tristete mare.
Dupa 2 zile de pre-Halloween in parcul de distractii, Rares  este super incantat ca a avut ocazia sa se da in masinute, trenulete si alte minuni mecanice facute sa incante pe copii.
Toate adunate intr-un singur loc, amenajat special la interior pentru zile ca acestea ploiase, frigroase, mohorate la Terra Park.
Ce m-a nedumerit pe mine a fost faptul ca, desi este situat intr-o locatie zic eu accesibila celor ce locuiesc in cartierele Dr. Taberei si Militari dar cu legaturi directe si cu Centrul Orasului, nu se prea umple de copii.
Imi doresc sa petrec ore de recreere linistite pentru mine si copilul meu de 5 ani si sincer acolo chiar se poate!
O cafea buna, O pizza delicioasa, un suc ca oriunde in alta parte si totusi nu sunt copii.
DE CE?
Pentru ca parintii, cred eu, parerea mea personala, prefera mall-urile care pe linga faptul ca au baruri si restaurante AU Shopping!!!!
Da!    Adultii adora Shopping-ul de toate felurile, doar Shopping sa fie, 
Copiii? au acolo 2-3 masinute ce se invart pe un hol la 8 ron 3 minute si un tarc cu bile la 8 -10 ron 30 minute si au scapat de distractia copilasilor.
Am uitat sa mai fim copii alaturi de copiii nostri. In loc de asta ii invatam noi pe ei cum sa impinga carutul in care aduna de pe raft tot ce e mai colorat si frumos ambalat, ca mai apoi la casa, sa lasam in cosul de retururi tot ce micutii au adunat cu simt de raspundere de pe rafturi. Cam asta e distractia de Week-end si nu numai a parintilor moderni.
Tin minte, copil fiind ca aveam 2 optiuni in timpul liber: Parcul din fata Blocului si Oraselul Copiilor.
Ce amintiri frumoase!!!! Nostalgie de toamna tarzie, ploioasa si cu miros de gutui......
Parinti! fiti si voi mai copilarosi, lasati SOPPINGUL deoparte macar pentru O ZI!

Lumea copilariei o puteti regasi si la Terra Park trebuie doar sa incercati odata macar, daca nu v-a placut, nu-i cu suparare, dar merita o incercare...

Eu imi duc acolo ghiozdanul cu hartii, lipici si sclipici, foarfece si alte mici chitibusuri pentru a transforma o buna bucata din timpul copiilor "rataciti" prin parcul de distractii intr-o lume DE POVESTI SI MAGIE INTR-O BUCATA DE HARTIE!  Acolo ma gasiti in acest week-end si in wee-endul urmator!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania Copiilor - Festivalul Copiilor-Conil Fest 2018

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt alaturi de prietenii mei de la Asociatia Conil cu ateliere de Florigami. Noutatea de la aceasta e...