CINE SUNT


Cine SUNT? 

De ceva vreme incoace, foarte des sunt intrebata cine sunt. De ce?
 Poate pentru ca am inceput sa scot la lumina un talent ascuns in sufletul meu sub multe griji si vise neimplinite.
Poate ca a trebuit ca o Boala cumplita care nu iarta pe multi dintre noi de la copii la adulti, Cancerul, sa ma loveasca si pe mine, ca sa ma opreasca din drumul gresit pe care mergeam si,  sa imi indrepte pasii catre ceea ce eu numesc lumea povestilor florilor de hartie.

Sunt FLORINA MITREA, sunt mamica a doi copii minunati, Roxana si Rares de la care imi iau energia necesara pentru a incepe ziua si a spune noapte buna fara a avea prea des lacrimi in ochi.

Sunt FLORIGAMI pentru ca asa m-am facut cunoscuta in lumea copiilor si a parintilor care au norocul sa stea mai mult pe linga copiii lor. Nu toti avem aceasta sansa.

Ce am facut pina in 2010?
Am muncit zi lumina sa pot face viata fetei mele cat de cat decenta si nu am reusit mare lucru, poate pentru ca nu faceam ceea ce trebuie. Se spune ca Dumnezeu iti DA dar, nu iti baga si in traista.

Ce fac din 26 Septembrie 2010, cu consecventa?!

Impaturesc, pictez si modelez hartia pentru a-I da o forma cat mai aproape de natura din care ma inspir.
Ce m-a determinat sa fac acest lucru? Bola de care sufar dar si indiferenta sistemului in care traim in care sansa la munca nu este egala, sansa la un trai decent e in propriile noastre maini.
M-am trezit in 2009 ca nu am loc de munca dupa ce copilul meu implinise varsta de 2 ani, in 2010  m-am trezit ca daca chiar vreau sa muncesc, nimeni nu va angaja o femeie cu copil mic, bolnava de Cancer si peste 40 de ani.

Ce am hotarat? 
Am hotarat ca, atatea zile cate imi mai da Dumnezeu voie sa traiesc, le voi trai facand ceea ce imi place cel mai mult. 
Sa stau sa pictez, sa creez frumos din nimic in mijlocul copiilor, invatandu-i si pe ei sa faca exact ce le place cel mai mult, sa faca din acest lucru un mod de viata sanatos si sa se bucure de fiecare clipa pe care o traiesc.
Mi-am propus in 2011 sa incep sa dezvolt o activitate foarte des intalnita dar tot atat de des abandonata de cei ce o incep si anume Origami. Dar nu acel standardizat origami de care parintii cand aud spun: " a, pisica si barca si coiful, le gasim pe net si le facem." 
NU! ... vin si dau contra argument tot ceea ce am realizat. 
Nu netul m-a invatat, doar talentul, dorinta si perseverenta alaturi de o imaginatie bogata si o rabdare mare te pot duce la performanta. ORIGAMI este o arta, nu un joc! 

Dupa ce m-am convins personal ca se poate, am perfectionat cateva metode si am inventat altele pentru a putea sa spun ca vreau sa fac pentru copii nostril si pentru noi parintii lor ceva care sa fie si placut si util totodata.

FLORIGAMI si ORIGAMI sunt 2 activitati legate strans una de celalta. Si mai sunt multe altele asemenea. Important este sa doriti sa pasiti in lumea POVESTILOR si FLORILOR de HARTIE.

Va astept cu drag sa depanam povesti cu final fericit si cu multa hartie de impaturit.

Ce planuri am in 2014?

Sa amenajez o curte plina cu masute si bancute, cu pensule, culori, lut, lemn, sticla, ceramica si hartie, multa hartie.
O curte magica, unde odata intrat, varsta nu mai este o certitudine, toti cu mic cu mare avem acea varsta a copilariei noaste care ne-a placut cel mai mult si in care putem sa ne intoarcem ori de cate ori VREM, pentru ca PUTEM!


Nu am reusit sa conving lumea, parintii sa ia parte la acest proiect, se apropie sarbatorile de Iarna, acum Octombrie-Noiembrie , sunt lunile in care eu am evaluare Oncologica. vestile nu sunt bune...  Posibila recidiva, de aceasta data la plamani. Vor incepe zile de astptare inaintea tratamentului, apoi posibil reluarea tratamentului chimioterapic si mai apoi reevaluarea. Sper ca 2015 sa fie un am cu confirmari pozitive, cu activitati tot atat de recreative... SPER!
                                             Atelierele Creative de la Creart reincep

Creart   organizează în fiecare  sâmbătă , în perioadele 4 februarie – 17 iunie 2017 , in locatia sa din  Piata Lahovari  următoarel...