Florigami si Creart - platforma de ateliere de week-end

Atat de simplu dar atat de minunat! 

Este ceea ce am constatat in momentul in care copiii au pasit in sala de curs.
Raspunzand prezent la propunerea Creart de a organiza ateliere de mestesuguri alaturi de ei, am avut surpriza sa constat ca, nu numai ca e frumos, minunat, reconfortant dar, sa ti se spuna numai dupa primele 2 ateliere: doamna Florina VA IUBESC! din partea copiilor ce ma intalneau pentru prima data, a fost coplesitor. Lacrimi de fericire mi-au curs pe obraji o seara intreaga, privind la fotografiile primelor momente pline de Creatie. Modelarea Hartiei Origami, Pictura pe Sticla si Modelarea lutului, sunt acele activitati care fac din mine un COPIL pret de 6 ore.

In luna iunie, luna dedicata copiilor si bucuriei de a te rasfata sub blanda lumina a soarelui, mi-am propus sa lucrez cu copiii tot ceea ce inseamna copilarie, bucurie, soare si caldura.

Atelierul de Origami va fi locul in care povestile despe pasari calatoare (cocorul), nuferii pe ape line si evantaiul, vor transforma bucatile de hartie in pesonajele din povestile spuse cu multa placere de catre trainerul Florina Mitrea. Impaturirea hartiei este o deprindere zilnica pentru multi dintre noi, fara sa stim ca este origami. Copiii la scoala si gradinita afla despre barcute, pisicute, si solnite. Aici la Creart, la atelierele de mestesuguri, descopera un univers intreg de Povesti ale caror personaje se transforma din mici bucati de hartie in mari opera de arta.

Atelierul de pictura va fi locul in care pe hartie, sticla si lemn, copiii vor putea explora tehnici diverse prin care sa isi exprime dorinta de a se scalda in apele marii, inconjurati de nisip si pescarusi si, de a urca pe o carare de munte, la racoarea si umbra brazilor. A desena cu creionul pare banal. A intinde culoarea cu pensula poate fi simplu dar, asociind povestile cu tehnicile si dandu-le o directie, copii alaturi de parinti reusesc sa descopere frumusetea in orice.
Minunea se intampla atunci cand descoperi tu parinte ce copil minunat ai, doar privindu-l cum desenaza un bloc cu 2 etaje si jos, la parter o mama cu el, copilul de mana si, intrebandu-l:
“ - Dar tati unde e? copilul sa iti zica:
-        Pai mami e sus la etajul 2 la Roxi sa schimbe becul, nu il vezi?!” …
… ce iti ramane de facut? Lacrimi si dorinta de a spune lumii intregi ca ai un copil minunat. ATAT!

Atelierul de modelaj in lut va fi locul in care copiii deja obisnuiti cu plastelina, vor deprinde tainele fauririi unui platou pe care pot aseza fructele verii, sau a unei cani cu care sa ude florile insetate de apa. Tehnicile de lucru in aceste atelier sunt explicate pe intelesul copiilor a caror varsta este cuprinsa inte 4 si 12 ani ajutandu-ne de repere din mediul inconjurator.
Astfel, folosindu-ne de formele geometrice, litere si cifre, reusim sa realizam toate lucrarile, fara a fi nevoie de explicatii greoaie si de neinteles. In cadrul atelierelor copiii sunt parteneri cu parintii lor, reusind astfel sa cream o echipa minunata, unita si dornica de a fi artisti si mesteri iscusiti. De cele mai multe ori, copiii isi intrec in dibacie si intelegere partenerii (parintii). Cei mici  prin simplitate si spontaneitate reusesc sa gaseasca solutiile la problemele ce trebuiesc rezolvate pentru a crea un obiect de hartie sau o pictura sau o figurina de lut.

La final, dupa ce am stins lumina si seara s-a lasat, plecand agale pe jos spre casa, am derulat in minte filmul acestor Ateliere. MINUNATE!
Vreau sa va arat cum a fost, este si va fi:

ORIGAMI
  

 

 

 

 

  

       

La Atelierul de PICTURA PE STICLA:

     

      
LA MODELAJ IN LUT:

  

  

 

 

   

Sambata viitoare va fi la fel de frumos, daca nu, SI MAI FRUMOS!  Va asteptam sa va inscrieti la ateliere. Detalii gasiti aici: Creart

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Martisoare Handmade

Pentru cei ce cunosc, pretul nu este reflectarea muncii, ci a actului artistic in sine. Lucrul manual se stie ca nu poate fi reprodus i...